GLITTERTIND'S KENNEL 

 

 

 

 

VALPAR

 

Vi planerar både Cavaliervalpar och Labradorvalpar under våren 2019

 

 

För oss är det mycket viktigt att valpen kommer till rätt hem. Vi vill gärna träffa/samtala med de som är intresserade av valp.

Våra valpar har levt i hemmiljö dvs. de är alltid med oss överallt i hemmet, i och med det blir valparna, vana vid vanligt familjeliv med allt vad det innebär. Besökare, kompisar, alla andra djuren i huset, vardagsljud. Ingenting är "farligt" om man är van.


Vår dröm och önskan är ju att de skall få ha det så här i fortsättningen också. Därför är det viktigt för oss hur förutsättningarna är i valparnas nya hem. Av den orsaken är vi intresserad av era möjligheter att ta hand om en valp, som sedan blir en vuxen hund i många år framöver. Tänk på detta innan: Är det någon hemma på dagarna eller kommer valpen vara ensam? Under hur lång tid?  (absolut max för en vuxen hund är 4 timmar). Kan hunden följa med er på de aktiviteter ni har idag? (förutom arbete), eller måste den vara ensam? Har ni någon som kan rycka in och ställa upp att passa hunden om det skulle behövas? Hur bor ni? Finns det rastningsmöjligheter på nära håll? Finns det risk för allergi i familjen?


Ni kan råka ut för plötsliga utgifter om hunden blir sjuk. Vi ser alltid att ni har valpen/hundenförsäkrad men trots det kan det ändå bli höga kostnader för medicin, självrisk och annat, det får inte bli så att hunden utsätts för onödigt lidande för att man inte tänkt på detta, eller inte anser sig ha råd just då och därav inte har möjlighet att söka veterinärvård!


Kanske upplever du nu att vi kommer med många pekpinnar men allt detta tål att tänkas på en gång till! Innan vi bestämmer oss för att sälja en valp, önskar vi och vill gärna träffa de/den som är intresserad/e av valp och som vi tror oss vilja sälja valp till. När valpen åker härifrån har den med sig av den mat den är van att äta, den är registrerad, veterinärbesiktigad och vaccinerad samt försäkrad mot dolda fel i 3 år under förutsättning att den nye ägaren försäkrar den. 
Ni får också 1 års medlemskap i Cavaliersällskapet om det är en Cavaliervalp eller Labradorklubben om det är en labradorvalp.  

Ni får när som helst höra av er om ni har problem med valpen eller bara vill berätta hur det går, vi hjälper gärna till så mycket vi kan. Ni skall aldrig tveka att ringa. Om ni fortfarande trots dessa rader känner att detta är rätt kan vi bara gratulera till en urmysig, trevlig familjehund som vi hoppas ni att ha mycket glädje av samt gränslös kärlek.  

Vi har inget kö-system egentligen, vi vill träffa dem som är intresserade av valp för att känna av att kemin stämmer. Det är ju förhoppningsvis en långvarig kontakt som skall etableras, och då är det viktigt att man känner ömsesidigt förtroende